Hírek, Aktualitások

Ez évben megtisztelő felkérést és lehetőséget kaptunk. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Re-akció nevű interaktív bűnmegelőzési bemutató programjával “járjuk” az országot. Az internet veszélyei, a börtön világának megismerése és több prevenciós előadás mellett a felelős állattartás és állatkínzás témaköre is szerepet kapott ezeken a bemutatókon most már állandó jelleggel, iskolánk előadói által lebonyolítva. A rendezvénysorozat mottója, miszerint “Egy rossz döntés egy életre szól” tükrözi az elvet és a lebonyolítási jellegét. Az adott iskola tanulói -és a pedagógusok- testközelből élhetik át és tapasztalhatják meg szereplőként bevonva, hogy egy egy cselekedet ( akár nem is bűnözési szándékkal elkövetve) milyen események folyamatát indíthatja be. Hazánk minden rendvédelmi és hivatalos szerve képviselteti magát ezeken a bemutatókon, így a közönség megismerheti a működési elvet és mechanizmust is. Az előadások interaktív jellege miatt sokkal élethűbb és közelebb hozza a diákokhoz a mondanivalót, mint egy száraz adatokból álló felsorolás. Büszkék vagyunk rá, hogy ezzel is segítjük hazánkban a jobb és felelősebb állattartási kultúra kialakítását. Néhány link az ez évi Re-akció programokból:

Október 25. Salgótarján

Október 11. Győr

Szeptember 20. Zugló

Június 14. Szombathely

Május 17. Kiskunfélegyháza

Május 3. Újpest


JULIUS-K9®

IDC® Powerhám teszt

Hitvallásunk,hogy komplett segítséget nyújtsunk a kutya/gazdi párosoknak egy izgalmas területre vitt minket. A JULIUS-K9® termékei egyre népszerűbbek hazánkban is – saját kutyáink is évek óta használják ezeket- a hámokkal egyre gyakrabban találkozunk a mindennapok során. Gondoltunk egy nagyot és a Mave vezetőségével egyeztetve meghirdettünk egy tesztnapot- kiderítendő, hogy ezek a hámok valóban olyan jók e, mint amennyire a gazdák dicsérik. A magyar hámok éles helyzetben, több méretben és több fajta kutyán bizonyítottak. Az eredményeket, elemzéseket ITT láthatjátok. Örülünk,hogy részesei lehettünk ennek a nagyszerű napnak szervezőként és öröm, hogy nyugodt szívvel ajánlhatjuk a hozzánk fordulóknak a magyar cég termékeit továbbra is.

A tesztről készült rövid videó ITT a fényképek az esemény Facebook oldalán tekinthetőek meg.

Bewegungsstudie bezüglich der JULIUS-K9®IDC® Powergeschirre

Étude de mouvement sur le harnais IDC®-PowerJULIUS-K9®

Bewegingsstudie inzake de JULIUS-K9®IDC® Powertuigen

JULIUS-K9® IDC® Powerharness movement

御利斯-凯久® IDCTM 力量胸背带运动研究

Arnés Julius-K9® IDCPower K9®,estudio de movimientos

Bewegingsstudie JULIUS-K9® IDC® Powertuig


2018.09.01. Hard Dog Race Wild

Áprilisban a Basen csapatban indultam, de a távot Lumennel kettesben tettem meg. Büszke voltam, hogy megcsináltuk, de kikészültem a végére. Fizikailag és lelkileg is. Hetekig viseltem magamon, magamban a nyomait. Azt, hogy a Wildra hogy keveredtem egy posztban már megírtam.😁 Egyénileg indultunk, de CSAPATKÉNT mentünk végig. Együtt léptünk, együtt lélegeztünk, együtt nevettünk és sírtunk ( na jó, abból nem volt sok ). Nem számított a helyezés, az időeredmény. NEM ezért mentünk. Az volt a cél, hogy megcsináljuk EGYÜTT és a háromból két kevésbé szociális kutyánk IS jól érezze magát. Azt hiszem, sőt tudom, hogy ez sikerült is. Nézzétek a képeket ( rengeteg készült,ez itt csak a töredéke, imádtak minket…gondolom a hátunkon a felirat ehhez nagyban hozzájárult 🤣). Látszik szerintem MINDEN amit ott átéltünk. Nem tudok elég hálás lenni a lányoknak, hogy ahogy a hétköznapi életben vagy akár az agárpályán támogatnak és mellettem állnak, úgy ezt itt is megtették. Egy percig nem gondoltam arra, hogy feladom, mert tudtam ott vannak mellettem és számíthatok rájuk 😊Volt persze mikor túlzottan féltettek ( pld mikor azt gondolták nem tudok egyedül kijönni a vizesárokból 😁), de ezek a dolgok is melengették a lelkemet. 2019 a változások éve lesz nálunk is. Lesz néhány új projektünk, új csapattagok, új tervek, célok. Egyvalami azonban biztos. A HDR a csapatunkkal fog elstartolni az új helyszínen💪 Van akinek még csak a fél érme van meg, van aki most miattunk szeretné kipróbálni magát, van aki az általunk “élhetővé” vált kutyájával vágna bele…. még az is lehet két csapatra való két és négylábú fogja képviselni a Patrónust🤩 Egyvalami azonban biztos: EGYÜTT fogjuk megcsinálni🐶 -Niki-

Képgaléria:ITT.


2018 nyara bővelkedett előadásokban, táborokban,meghívásokban. Néhány helyszín és beszámoló.

Ezen a nyáron rengeteg meghívást kaptunk az ország különböző pontjairól. Jártunk általános- közép- és rendvédelmi iskolákban, nyári- és speciális táborokban, rendezvényeken. Felelős állattartás programunk nagy sikert aratott minden gyermek és tanár/nevelő körében. Kiemelten fontosnak tartjuk a gyermekek tanítását, a koruknak megfelelő módon a törvények, szabályozások megismertetését. Interaktív előadásaink akár tantermi keretek közt is megvalósíthatóak, így egész tanévben belefoglalható az oktatási keretbe.

A BPSZ-el, BRFK-val és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanáccsal közös együttműködésnek köszönhetően lehetőség van komplettebb ( internet veszélyei, bűnmegelőzési prevenciós ) program igénylésére is. Az előadásokkal kapcsolatban az oktatas@patronuskutya.hu emailcímen illetve a 06/30-938-21-69 számon várjuk az érdeklődő tanárokat, iskolavezetőket. Néhány kép az idei programjainkról.


2018.04.28. és 05.05. Rtl Klub Kedvencek magazinban szerepeltünk  A 04.28.-i adásban a 11.24 perctől láthatjátok az Agárparkban forgatott kisfilmet rólunk. A 05.05.-i adás végén pedig nyereményfelajánlásunk található.


2018.04.28. Hard Dog Race

A Hard Dog Race eseményeit hatalmas érdeklődés övezi. Tavaly még egyéniben próbáltuk ki magunkat, idén már a “Raptor a patrónusom” és a “Handicap Dog Race” csapat tagjaiként veszünk részt a szombati eseményen a piliscsévi motocrosspályán.
Előbbi csapat érdekessége, hogy a hat induló kutyából öten alomtestvérek (Blue, Charlie, Káosz, Lumen, Mangó), őket teszi teljes csapattá a tiszteletbeli “raptor” Szultán.
A második csapatban komoly betegségekből kigyógyult, műtéteken átesett, illetve szenior kutyák indulnak, bebizonyítva, hogy kellő odafigyeléssel (beleértve az étrendet, állatorvosi konzultációt és szisztematikus felkészítést is) sosem késő újrakezdeni 🙂 Itt Iringó, Jenny, Loki, Maisie, Peggy és Zsebi teszik próbára – leginkább a gazdáikat 😀
A raptorok 10:00-kor, a handicapesek pedig 17:00-kor rajtolnak.

https://www.facebook.com/events/561843657500964/?ti=icl


2018.04.21. Rendőr-és katasztrófavédelmi napon jártunk

Részletek Facebook oldalunkon